spacer
spacer
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
slo
hr
ita
en
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
FB
spacer
spacer

Urgentna medicina

Uredi vsebino


URGENTNA MEDICINA

Večina izmed nas se je na žalost že kdaj znašla v situaciji, ko smo morali sami ali z našimi bližnjimi na urgenco. Prav tako je bližina veterinarja še kako dobrodošla, ko se našemu štirinožnemu prijatelju zgodi kaj nepričakovanega ali nenadoma hudo zboli. Med najpogostejše vzroke za urgenten obisk pri veterinarju sodijo težave z dihanjem, krvavitev, travma oz. poškodba, ugrizne rane, hudo bruhanje ali driska, boleč ali napihnjen trebuh, nezmožnost uriniranja, težave pri kotitvi, vročinski udar, epileptični napadi, motena zavest, nekoordinirana hoja, šibkost oz. kolaps, zaužitje strupa ali zdravil, piki insektov ali kač, nenormalno obnašanje, stalna bolečina in nenadno hudo šepanje.

V Bolnici za živali Postojna smo na urgentna stanja dobro pripravljeni. Prisotnost CT-ja za hitro diagnostiko zlomov lobanjskih kosti in akutnega možganskega hematoma, digitalna radiografija, uporaba ultrazvoka za FAST (t.j. "focused assessment  sonography for trauma"), terapija s kisikom, zdravljenje možganskega edema, intravenska infuzija maščobne emulzije za določene intoksikacije, možnost rekonstrukcijske kirurgije in ortopedskih posegov ter prisotnost specialista za urgentno in intenzivno medicino (Marko Pipan, Dipl. ACVECC) nam omogočajo hitro in pravilno posredovanje pri urgencah vseh vrst.

Svetujemo vam, da nas v primeru hude poškodbe ali pred kakršnokoli urgenco o svojem prihodu predhodno obvestite. Namreč, vsi vemo, da je pri urgencah hitro in pravilno posredovanje najpomembnejše in za vas bi radi storili največ kar je v naši moči.spacer
spacer
Uredi nogo