Klinično usposabljanje študentov v Bolnici za živali Postojna

Bolnica za živali postojna za študente veterine

Spoštovane študentke in študenti veterine 

V Bolnici za živali Postojna vam ponujamo praktično usposabljanje s področja medicine psov in mačk, zlasti s področij kirurgija, stomatologija, anesteziologija, slikovna (predvsem CT) diagnostika, onkologija (vključno z radioterapijo) in bolnišnična nega. 

Študent (moška oblika »študent« se skozi besedilo uporablja tako za moške kot ženske) bo pod nadzorom veterinarja in drugega izkušenega osebja bolnice in zunanjih sodelavcev sodeloval pri oskrbi izbranih pacientov cel čas zdravljenja in vodenju popolnih evidenc o zdravljenju (elektronske kartoteke pacienta). Študent bo imel tudi priložnost udeleževati se vsakodnevnih strokovnih vizit in vseh ostalih strokovnih sestankov (npr. dvakrat mesečno »journal club«). Aktivna udeležba (poročanje o pacientih, priprava prispevkov za »journal club«) je zelo zaželjena. Večina vizit in strokovnih sestankov poteka v angleškem jeziku. Študent bo imel v Bolnici za živali Postojna dostop do knjižnice bolnice in računalnikov za klinično rabo. Praktično usposabljanje traja vsaj 1 mesec, prednost imajo študenti višjih letnikov. Od študenta se pričakuje, da je njegov odzivni čas izven rednega delovnega časa bolnice, ko je vključen v oskrbo pacienta/pacientov, največ 15 minut.  

Ekipa Bolnice za živali Postojna je predana svojemu poklicu, motivirana za nenehno izobraževanje in strokovno rast in uživa v delu s pacienti in njihovimi skrbniki – če se v tem opisu tudi sami prepoznate, nam, prosimo, pošljite svoj kratek življenjepis, motivacijsko pismo (vsako do 300 besed) in vsaj 1 priporočilno pismo na info@ahp.si (za Dr. Ana Nemec) in povabili vas bomo na kratek intervju.  

Hvala in srečno pri tem krasnem študiju!

Ekipa BŽP