Iz naše hiše 20. December 2019

Arnold je simpatičen 6 letni francoski buldog, ki prihaja iz Poljske, kjer živi s svojimi ljubečimi starši.

Aktualno 4. December 2019

Če se boste znašli v naši bolnici samo na pregledu ali pa bo vaš kuža moral ostati pri nas, imamo za vas en krasen predlog.

Iz naše hiše 10. Oktober 2019

128 rezinski CT prinaša v veterinarsko medicino popolnoma nove možnosti kot so kompleksne angiografije, koronografije in skeniranje srca z visoko resolucijo.

Strokovni članki 14. April 2019

Tumorji ustne votline pri mačkah predstavljajo približno 10% vseh tumorjev s ploščatoceličnim karcinomom kot najpogosteje diagnosticiranim malignim tumorjem.

Bolnica za živali Postojna CT
Dogodki 8. Januar 2019

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite na tem posebnem večeru 29. januarja 2019 ob 18. uri v Bolnici za živali Postojna, ko bo z nami akademik prof. dr. Marko Noč.

Bolnica za živali Postojna onkologija
Iz naše hiše 11. December 2018

Zara je bila prav posebna mačka iz Bolgarije, ki je zbolela za sarkomom (Injected Site Associated Sarcoma).

 

Bolnica za živali Postojna kirurgija
Iz naše hiše 12. November 2018

Operacija, ki ji pravimo lateralizacija aritenoidnega grlnega hrustanca, pomaga odpreti grlo in s tem olajša dihanje prizadetim živalim.

Bolnica za živali Postojna onkologija
Iz naše hiše 6. Oktober 2018

Lara uživa življenje naprej na treh nogah, brez bolečin in nadaljuje svoje protitumorsko zdravljenje.

Bolnica za živali Postojna anestezija
Strokovni članki 21. September 2018

Vsak poseg na živali s sabo prinaša določena tveganja, vendar se marsikateremu zapletu lahko izognemo, če žival na poseg primerno pripravimo, uporabljamo ustrezno opremo, inštrumente in tehnike.

Bolnica za živali Postojna stomatologija
Strokovni članki 7. September 2018

Nega ustne votline se mora pričeti zgodaj v življenju živali in nadaljevati vse življenje ter vključevati redne obiske pri veterinarju, ki po potrebi opravi profesionalno odstranjevanje zobnih oblog.

Bolnica za živali Postojna anestezija
Strokovni članki 31. Avgust 2018

Veliko diagnostičnih postopkov kot tudi postopkov zdravljenja v veterinarski medicini zahteva, da je žival v splošni anesteziji. In nemalokrat je prav anestezija tista, ki je za skrbnike živali najbolj zastrašujoča. 

Bolnica za živali Postojna gastroenterologija
Dogodki 28. Avgust 2018

Veseli in ponosni vas vabimo na večer s prof. Willardom v Bolnici za živali Postojna, 1. Oktobra 2018.

Bolnica za živali Postojna stomatologija
Dogodki 27. Avgust 2018

Z velikim veseljem vas vabimo na WSAVA izobraževalni dogodek 3. in 4. novembra 2018, na katerem se bomo posvetili anestezijskim tehnikam in obvladovanju bolečine pri živalih z boleznimi ustne votline in zob.  

Bolnica za živali Postojna CT
Strokovni članki 21. Avgust 2018

Računalniška tomografija (CT) je napredna diagnostična preiskava, ki postaja v veterinarski medicini vse pogosteje uporabljena metoda slikovne diagnostike. 

 

Bolnica za živali Postojna onkologija
Iz naše hiše 10. Avgust 2018

Bonus, 10-letni bokser je k nam prišel s Poljske zaradi hudih nevroloških znakov. 

Bolnica za živali Postojna
Iz naše hiše 10. Avgust 2018

V Bolnici za živali Postojna vam za ta čas omogočamo tudi nastanitev.

Bolnica za živali Postojna stomatologija
Strokovni članki 5. Avgust 2018

Izdiranje zob je kirurški poseg, zato se držimo osnovnih principov kirurgije, vključno z asepso. Za varno in uspešno izdiranje zob je potrebna ustrezna oprema in inštrumenti ter pravilna kirurška tehnika. Dentalni rentgen je neobhodno potreben, ne le za postavitev ustrezne diagnoze, pač pa tudi da potrdimo uspešnost izdiranja zob, zlasti, če so se med posegom pojavile komplikacije.

Bolnica za živali Postojna onkologija
Strokovni članki 31. Julij 2018

Z vse pogostejšo uporabo napredne slikovne diagnostike (t.j. računalniška tomografija, magnetnoresonančna tomografija) v veterinarski medicini ugotavljamo, da so možganski tumorji pogosto vzrok nevroloških znakov pri starejših psih in mačkah. Podporno zdravljenje, operativna odstranitev tumorja in radioterapija so najpogostejši načini zdravljenja intrakranialne novotvorbe v veterinarski medicini.

Bolnica za živali Postojna stomatologija
Strokovni članki 3. Julij 2018

Čeprav se veliko bolezni zob in ustne votline pri psih pojavi s staranjem živali, pa za določenimi boleznimi zob in ustne votline obolijo tudi mladiči. Zato je pomembno, da smo pozorni na prirojene napake, a tudi na poškodbe zob in obraznega dela glave tudi pri mladičih že v prvih mesecih življenja.

Bolnica za živali Postojna stomatologija
Iz naše hiše 19. Junij 2018

Razumemo, da je obisk pri nas z vašo živaljo, še posebej, če mora ostati pri nas na posegu, lahko zelo stresen. A verjemite, da bomo zanjo poskrbeli karseda dobro! Zato si med čakanjem privoščite trenutek za obisk Postojne ali okolice.

Bolnica za živali Postojna onkologija
Strokovni članki 19. Junij 2018

Limfom opisuje vrsto raka, ki izhaja iz belih krvničk (limfocitov), ki so del imunskega sistema.

Bolnica za živali Postojna stomatologija
Strokovni članki 15. Junij 2018

Nujna stanja v veterinarski stomatologiji vključujejo diagnostiko in zdravljenje zlomov, luksacij in avulzij zob, zdravljenje zlomov čeljusti in drugih kosti glave ter čeljustnega sklepa in poškodb mehkih tkiv obraznega dela glave.

Bolnica za živali Postojna stomatologija
Dogodki 11. Junij 2018

V soboto, 25. avgusta 2018 ob 10. uri vas vabimo v Bolnico za živali Postojna.

Bolnica za živali Postojna anestezija
Strokovni članki 11. Junij 2018

Veterinarji se vsakodnevno srečujemo z anestezijo živali. Za številne posege, ki se pri ljudeh lahko opravljajo v budnem stanju, sta pri živalih namreč potrebni pomiritev ali splošna anestezija.

Bolnica za živali Postojna radioterapija
Iz naše hiše 29. Maj 2018

Obsevanje je lokalna oblika zdravljenja, ki je lahko samostojno zdravljenje, zlasti ko je tumor tako velik, da je kirurška odstranitev nemogoča. 

Bolnica za živali Postojna rekonstrukcijska kirurgija
Iz naše hiše 27. Maj 2018

Ker imajo vsi deli telesa v rekonstrukcijski kirurgiji svoja pravila, je nujno pred vsako operacijo preveriti in za vsak posamezen primer najti najboljšo rešitev.

Veterinarska stomatologija Bolnica za živali Postojna
Strokovni članki 18. Maj 2018

Obseg pooperacijske nege po odpustu živali, ki je bila stomatološko zdravljena, je odvisen od obsega bolezni in zdravljenj(a).

Bolnica za živali Postojna
Dogodki 2. Maj 2018

Navdušeni vas vabimo na 2. spomladanski seminar 19. in 20. maja 2018, na katerem bomo fokusirano obravnavali tematiko neoplazij živčnega sistema.

Od kod je tekst knjige na fotografiji podstrani »O nas«?
Iz naše hiše 23. April 2018

Moj nono Janez Jelačin, rojen 1888, je bil navdušenec za zdravljenje živali, kar pričajo zapiski z Živinozdravniškega tečaja aprila 1914 na Grmu pri Novem mestu.

Bolnica za živali Postojna
Strokovni članki 6. April 2018

Bolezni ustne votline (vključno z boleznimi zob in parodontalno boleznijo) predstavljajo pogost in pomemben zdravstveni problem pri živalih v Evropi. 

Ploščatocelični karcinom ustne votline pri psih in načela oralne onkološke kirurgije
Strokovni članki 6. April 2018

Ploščatocelični karcinom (SCC) je invazivna epitelijska neoplazija z različno stopnjo diferenciacije. 

Bolnica za živali Postojna
Strokovni članki 6. April 2018

Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije WHO iz leta 2012 kar 50% vseh psov umre zaradi raka.

Osnove oralne in maksilofacialne kirurgije
Strokovni članki 6. April 2018

Večina zlomov obraznega dela glave in čeljusti je posledica poškodb.

Radioterapija pri živalih
Strokovni članki 5. April 2018

Vedno več pacientov z rakavimi obolenji tudi v veterini zdravimo z več načini zdravljenja.

Kemoterapija in biološka zdravila pri živalih
Strokovni članki 5. April 2018

Kemoterapija je izraz za zdravljenje raka z enim ali pogosteje večimi protitumorskimi zdravili, ki najuspešneje delujejo na celice, ki se hitro delijo.

Maligni melanom v ustni votlini psov – ali ga lahko začnemo obravnavati kot kronično bolezen?
Strokovni članki 5. April 2018

Maligni melanom (OMM) je najpogostejši neodontogeni tumor ustne votline pri psih. 

WSAVA smernice za stomatologijo
Dogodki 5. April 2018

Konec septembra 2017 je svetovno združenje veterinarjev za male živali WSAVA (The World Small Animal Veterinary Association) objavilo svetovne smernice za veterinarsko stomatologijo. 

Bolnica za živali Postojna
Aktualno 5. April 2018

V okviru javnega razpisa Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije smo bili izbrani.

Aktualno 19. Oktober 2017

V Bolnici za živali Postojna se posvečamo predvsem zdravljenju rakavih obolenj živali, a se obenem zavedamo, da brez raziskovanja stroka ne more napredovati. 

Soglašam, da Butinar d.o.o., Cesta v Staro vas 20, 6230 Postojna, Slovenija (v nadaljevanju: upravljavec) obdeluje moje osebne podatke (ime, priimek, e-poštni naslov, podjetje, IP naslov) za namen obveščanja v zvezi z vprašanji, ki sem jih na naslovil(-a) na Bolnico za živali Postojna glede zdravja in vseh postopkov zdravljenja živali. Seznanjen(-a) sem, da imam možnost kadarkoli preklicati pridano soglasje. To lahko storim tako, da pošljem e-sporočilo na info@ahp.si. Po popolnem preklicu soglasja se bo moj profil prenehal obdelovati, prav tako s strani upravljavca ne bom več prejemal(-a) sporočil. Od upravljavca lahko zahtevam informacije, katere osebne podatke o meni obdeluje, oziroma popravek netočnih osebnih podatkov. Več informacij glede obdelave osebnih podatkov s strani upravljavca in glede mojih pravic je na voljo v Obvestilu o varovanju osebnih podatkov.

Soglašam, da Butinar d.o.o., Cesta v Staro vas 20, 6230 Postojna, Slovenija (v nadaljevanju: upravljavec) obdeluje moje osebne podatke (ime, priimek, e-poštni naslov, podjetje, IP naslov) za namen obveščanja v zvezi z vprašanji, ki sem jih na naslovil(-a) na Bolnico za živali Postojna glede zdravja in vseh postopkov zdravljenja živali. Seznanjen(-a) sem, da imam možnost kadarkoli preklicati pridano soglasje. To lahko storim tako, da pošljem e-sporočilo na info@ahp.si. Po popolnem preklicu soglasja se bo moj profil prenehal obdelovati, prav tako s strani upravljavca ne bom več prejemal(-a) sporočil. Od upravljavca lahko zahtevam informacije, katere osebne podatke o meni obdeluje, oziroma popravek netočnih osebnih podatkov. Več informacij glede obdelave osebnih podatkov s strani upravljavca in glede mojih pravic je na voljo v Obvestilu o varovanju osebnih podatkov.