spacer
spacer
Uredi vsebino
Domov    Kontakt    Kazalo
slo
hr
ita
en
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
FB
spacer
spacer

Anestezija

Uredi vsebino


Anestezija in obvladovanje bolečine
Anestezija za nas pomeni veliko več kot le injekcija anestetika...
 

Zavedamo se, da zna obisk veterinarja za vašega ljubljenčka kot tudi za vas – lastnika povzročiti stresno situacijo. Neznano okolje, stanje bolezni in prisotnost drugih živalskih pacientov so okoliščine, ki lahko predstavljajo velik občutek neugodja za vašega štirinožca.

Fizična omejitev in pregled veterinarja lahko prisoten stres pri živali še poglobi. Tako kot majhnemu otroku, tudi živali ne moremo pojasniti, da je ta situacija zgolj začasna, vendar  nujno potrebna za njegovo zdravje. Pomiritev in anestezija močno zmanjšata strah in stres pri živali, olajšata  pregled in neprijetne postopke diagnostike in zagotovita višjo kakovost diagnostičih in terapevstkih rezultatov.

 

Lastniki smatrajo pomiritev in anestezijo kot potencialni tveganji za svojega ljubljenčka, vendar se nesreče povezane z anestezijo pri psih in mačkah dogajajo izjemno redko, če  anestezijo izvajajo usposobljeni strokovnjaki s pomočjo sodobne tehnologije in najnaprednejše opreme monitoriranja.  

 

Naš anestezist dr. Pilla temeljito preuči stanje vsakega živalskega pacienta, s pomočjo ocenjevalne lestvice od 1 do 5 (1 – najboljše stanje, 5 – najslabše stanje) in tako opredeli tiste paciente, ki potrebujejo dodatne preglede in prilagoditev anestezijskih postopkov. Splošno lahko rečemo, da je tveganje anestezije premosorazmerno resnosti bolezni. Obstaja veliko zmotnih mišljenj glede anestezije same. Pomembno je vedeti,  da višja starost živali sama po sebi ni bolezen, kot tudi ne kontraindikacija za anestezijo. Vsak dan v naši Bolnici anesteziramo pasje in mačje paciente vseh starosti, vsakega posameznika z visoko strokovnostjo in pod strogim nadzorom.

 

Glede na veliko število diagnostičnih in kirurških posegov, ki zahtevajo anestezijo, v Bolnici za živali Postojna posvečamo izjemno pozornosti tej medicinski disciplini. Naša ekipa veterinarjev vsebuje visoko kavlificiranega anestezista, ki obvlada veliko tehnik anestezij, posebej pa je specializiran za kontinuirane intravenske anestezije in regionalne anestezije.

Prizadevamo si osvojiti najvišje standarde s področja anestezije in obvladovanja bolečine. V skladu s tem sledimo najsodobnejšim tehnikam, primerljivim tistim v današnji sodobni humani medicini. Rutinsko izvajamo inhalacijsko anestezijo, TIVA/TCI – računalniško vodeno popolno intravensko anestezijo , lokalno-regionalno anestezijo (periferne živčne blokade, epiduralno anestezijo, spinalno anestezijo). S pomočjo naprednih anestezijskih aparatur in opreme za monitoring anesteziramo paciente vseh velikosti in staresti.

Če imate kakršnakoli vprašanja glede anestezije, ne oklevajte in se po odgovore obrnite na našega anestezista, dr. Pillo.
 

spacer
spacer
Uredi nogo